Vi har en intressant vecka med 5 hästar som alla kvalar för större uppgifter.

Brenna och Hazel står för det mest spännande då de ska ut i stochampionatskval, kanske den mest spännande dagen i min karriär. Det är stort att ha 2 med i kvalen och ingen av dem räknas som chanslösa på förhand. Det känns faktiskt mest roligt och inte särskilt nervöst då ingen av dom egentligen har några krav på sig. Vi har allt att vinna och inget att förlora. Skulle ingen gå vidare är det inget att skämmas över, men skulle vi lyckas vore det helt fantastiskt, både för oss i stallet och ägarna.
En stor dag som sagt, jag funderade länge och väl på om jag skulle köra själv eller inte. Det som fällde avgörandet var att jag inte kände mig i toppform, vilket kanske tycks konstigt då jag vunnit 2 av de 5 senaste loppen som kusk, men jag har känt mig lite småseg i reaktionerna och då känns det klockrent att sätta upp 2 av världens bästa kuskar. Lite är det ju också så att det krävs ytterligare lite mer av mina tjejer än vad de visat hittills, och att få en ny kusk kan ge en liten extraväxel, jag har gjort så förut några gånger när jag velat ha ut lite mer i samband med större lopp och det med bra resultat. Johhny Takter kör Hazel, och jag tänkte exakt så inför V75 på åbergsdagen med Cosette Pontmercy för ett par år sen, Cosette flög lågt och vann en av mina roligaste segrar ihop med Johnny.

Hazel har fått spår 5 bakom bilen vilket bör kunna ge en bra position då hon är skaplig ut. Hon har varit igång och presterat topp prestationer sedan december med bara korta uppehåll och formen är numera lite varierande från start till start. Senast hängde hon ner i banan igen och är åtgärdad efter det. Jag har fått experimentera en del med bettet och pratade med Tarzan om det, tydligen hade han precis sammma problem med pappan Gigant Neo. Hazels lopp är mycket öppet, med bra klaff och om hon fungerar lika bra som han verkar i träningen finns en finalplats inom räckhåll.

Brenna har fått ett betydligt tuffare kval. Spår 2 och Örjan Kihlström känns i alla fall som spännande förutsättningar och vi ger inte upp på förhand. Brenna känns bra efter V75-segern senast och jag hoppas hon fortsätter utvecklas, tror inte att vi sett botten i henne än. För att hon ska gå vidare i det här försöket räcker nog inte det hon visat hittills, men hon är som sagt under utveckling, och skulle hon höja sig ytterligare något snäpp och få ett fint lopp har hon klassen och viljan att duga även hon. Sätter eventuellt på halvstängt nu.
Vi sparar inget och båda går barfota runt om.

På söndag är det inte fullt så stora pengar att kvala in till, men inga småpengar heller.
Leonas Kaiser har gjort det bra i sina 2 inledande starter. Senast var han nära att fela i samband med en tempoväxling varvet kvar och tappade segern på det då han sedan blev fast med allt sparat. Ger honom lite tyngre skor denna gång så får vi se om han klarar det momentet bättre. Högklassigt motstånd och jag hoppas kunna ge honom en bra resa igen så får vi se hur långt han räcker mot mer rutinerade och härdade hästar. Det är en fin häst som kommer bli riktigt bra men som behöver mer rutin, han tjänar bra pengar varje gång han är ute och lär sig och gör förhoppningsvis så även denna gång.
Förutom 40000 i förstapris står viktiga poäng till Sikta mot Stjärnornas final på spel.

Smilla och Barbro ska ut i Amatör-SM uttagning och här är det vinst som gäller för att gå till final.
Smilla är den som dragit vinstlotten i spårlottningen och vann ju också senast ganska lätt. Allt verkar väl efteråt och formen ska vara god. Bör ha ganska bra chans och över 1640 tål hon att gör lite själv. Ser väl ut att vara veckans bästa segerchans.
Barbro gjorde det bra senast, behöver nog ha lite överpace på kort distans. För det mesta får hon ju skitspår och det var väl ingen direkt chock att hon fick spår 8 nu. Jag hade samma läge på solvalla och då öppnade hon bra och fick ändå en bra position, men läget gör det ändå svårt. Annars har hon visat riktig uppåtform i jobben efter att ha tappat formen totalt efter att ha varit sjuk på Färjestad.
Så som vanligt tror jag på mina hästar…

Nästa vecka, på tisdag ska Kungen ut på Eskilstuna. Innerpår på tillägg kan ju bli både bra och dåligt, Calle lindblom får försöka lösa det. Kungen gjorde i alla fall en bra comeback senast. Han blev fast i mål med gott om krafter kvar och kändes fin hela vägen. Tillägg så här års är ju ingen lek, men Kungen har ju mycket klass i sig och bör gå framåt kraftigt med loppet. Chanserna har jag svårt att uttala mig om, men jag tror han gör en bra insats. Han ger alltid allt.

Kategorier: Stallsnack