image

Så var vi då i final i ett klassiskt lopp för första gången. Hazel gjorde ett riktigt topplopp efter att Johnny gjort ett genialsikt drag och kört till ledningen efter 500m. Fick sedan press hela vägen och fick lite snöpligt stryk på målfoto. Det var en tung målfotoförlust eftersom vinnaren fick välja spår 1 medan vi nu får ge oss in i matchen från spår 7, i ett jämnt lopp är det enorm skillnad.
Ändå måste nog det här räknas som en av de största framgångarna i karriären, om inte den största. Spontant ropade jag ut att jag kunde springa till vinnarcirkeln oavsett vad de kom fram till när de framkallade målfotot…
Nu fick vi som sagt spår 7 och att komma till därifrån blir inte lätt. Johnny är dock en kusk som gjort det omöjliga mer än en gång i dessa sammanhang och Hazel kan avsluta oerhört fort med en smygare, så chansen finns, och även om den inte är så stor, så finns den där. Johnny hade en god känsla inför finalen sa han. Vi får hoppas han är synsk, för samma känsla hade han tydligen inför elitloppssegern om jag tolkade hans sommarprat rätt på atg.se! Vi åker med inställningen att vi kan vinna, sen om vi misslyckas får vi leva med det, vi har allt att vinna och inget att förlora.
Glädjande var att hovarna höll så pass att banan ska vara riktigt dålig för att det ska behövas skor på söndag.

Brenna fick ett för tufft lopp och det fanns aldrig på kartan att hon skulle kunna gå vidare från det tuffaste försöket med tuffast resa, hon har inte hårdheten för att dra fram så tufft motstånd. Märker att jag blir mer och mer lik Kari, på vägen hem var det jättekul med en häst i stochampionatet, men jag var ändå oerhört irriterad över att det inte löste sig bättre för Brenna. Tyckte alltid att Kari var en idiot när han resonerade så efter en trippel på V75, nu börjar jag förstå…

Två kul grejer efter tävlingarna: Den trevliga damen som kom och frågade snällt om jag var färdig med högtryckstätten, satte på den och nästan flög iväg…
…och att när vi tankat Bensin, Kaffe och mat på Statoil i Skövde hade en vänlig själ tryckt fast en stor blombucket i dörrhandtaget. Gissar på en segerbucket från Axevalla. Nån som satte tvillingen Hazel-Citrin till 58 ggr? Letade runt lite efter vår hemliga beundrare, men denne syntes inte till.

Efter det har vi hunnit med 2 tävlingsdagar till.
Kaiser gjorde ett riktigt bra lopp igen, 3:a på 16,1 i sin tredje start, mycket bra då han inte är så hårt tagen ännu och det var ett mycket bra lopp tycker jag. Nu tyngde vi honom lite och han blev inte rullig i tempoväxlingen, däremot slog han i knäkappan så pass att han nästan snubblade omkull 700 kvar och tappade lite. När Kejsaren på 1,70 blir mer stabil och kan kontrollera sina långa ben fullt ut blir han riktigt bra. Startar på Vaggeryd på fredag igen, gör nog en liknande insats då.

Smilla gjorde det ok men åkte dit på linjen. Hade hon varit lika bra som vid segern hade hon nog vunnit ganska lätt. Skulle tro att det blev lite för täta starter för henne helt enkelt, hon behöver lite tid för återhämtning då hon tar ut sig ordentligt i loppen.
Barbro var väl bara ok i samma lopp, blev fyra men borde nog ha varit trea, får inte upp henne riktigt i form.

Samantha var duktig i sitt premielopp. Blev ganska grovt störd i starten men reparerade det mycket bra, hon gick runt 27/2000m och det är en fin häst som har bra inställning.

Sedan gjorde Kungen ett ok lopp på eskilstuna. Fick ett perfekt lopp men toppformen är inte riktigt där än, jag är dock nöjd med hans insats. Löpskallen sitter som den ska och det var ytterligare ett kliv framåt. Hoppas och tror att vi höjt hans lägstanivå ett par snäpp nu efter operationen. Tidigare har han oftast varit fantastisk eller helt ur slag. Vi jobbar på och jag tror toppformen kommer, tar lite längre tid att få fram den bara nu när han är lite äldre och har 850 000 på kontot, finns inga lätta lopp…

Kategorier: Stallsnack