Smilla tryckte sig till ledningen i första sväng men sedan valde Söderkvist att släppa. Luckan kom som på beställning in på upploppet, och Smilla kunde glida ifrån enkelt med en dryg längd och tangerade samtidigt sitt medeldistansrekord, 15,1.
Rejält intryck av henne tycker jag, fin insats av både häst och kusk.
Vi har tyckt att Smilla utvecklats till den här säsongen och nu tror jag på ännu en fin säsong för den fina lilla racertravaren. Tar hon loppet bra kan det bli amatör-SM i nästa start, vi får se.
Stallformen är hygglig: 4 segrar på de 9 senaste starterna. Hoppas vi kan surfa vidare på den vågen ett bra tag till.

Kungen gjorde comeback i sammma lopp. Fick en bra resa men 700 kvar stötte de bakifrån i fjärdespår. Det var för tidigt att gå i så vida spår i den form han är i nu och vi chansade invändigt men tyvärr löste det sig inte. Kungen kändes i alla fall fin och gick i mål med gott om krafter kvar. Hoppas han tar det på rätt sätt tror jag formen sitter där i nästa start, mycket positivt.

Mucho som var den jag trodde mest på innan fick vi tyvärr stryka. Slem i halsen som veterinären tror på det kraftiga pollentrycket. Synd då han visat bäst form i stallet tycker jag, men tror inte att det är en tillfällighet utan han har utvecklats mycket bra och vi får ta dom nästa gång istället.

Kategorier: Stallsnack