Vi startar 5 hästar på mantorp om man räknar med premieloppet. Det blir Nocturn Brolines första officiella framträdande. Var inne på banan för 2 veckor sedan och var så fin och förnuftig då att vi tar ut henne i premielopp direkt. Ruggigt fin häst som Karin fick mig att springa iväg och titta på förra året under kriterieauktionen. Och när jag såg henne var det inte mycket att tveka på, stammen är dessutom minst sagt intressant, oj vilka fina hästar vi har nuförtiden. Får de va friska från och med nu så då…
Själva tävlingsdagen börjar vi med debut för Leonas Kaiser som vi tror väldigt mycket på. Han är inte så hårt vässad, så även om jag känner mig tämligen säker på att det här blir en mycket bra häst så har jag inga jättekrav på honom i debuten. Vill ge honom ett snällt lopp och en bra upplevelse av tävling. Kapacitet finns det gott om, så jag blir inte förvånad om vi vinner. Spår 4 är sämsta tänkbara då Kaiser är stor och kan hetsa upp sig lite, får se hur det går, klar galopprisk.

Barbro Palema startar i ett damlopp (lopp 6), har som vanligt fått skitspår (spårstatistik hos mig: 8,2,8,8,10,12) och från bricka 12 får hon svårt att vinna i comebacken, nöjd om hon är 3-6. Hade lite hög puls i förra veckan, kan bero på att hon varit väldigt brunstig, får kolla henne lite extra noga innan vi startar.
I det loppet tror jag desto mer på grannens Ivory Accent. En jättefin häst som kommit snett på det ett tag men som var ok i comebacken senast och borde vara än bättre nu. Har dock bara sett honom i ett jobb men då var han ovanligt fin, läcker t.o.m., kolla värmning/provstart.

Damien har fått ett lite bättre läge i lopp 8, spår 7 i volten borde passa hyfsat. Han har tidigare varit säkerheten själv men bara vänt upp i g de 2 senaste starterna. Vi upptäckte senast att han trampat igenom och hade ett sår på vänster bakkota. Skyddar det nu och förhoppningsvis har vi nu löst problemet. Då är han en mycket kapabel häst, men ser ut att finnas fler såna i fältet. Vill först och främst att han sköter sig och kan starta kontinuerligt, men kan vara aktuell om man garderar. Stall Nurmos siktar tydligen på årgångslopp med sin häst och är han så bra får vi nog svårt. Men Damien är också bra och vi tävlar om det så får vi se.

Avslutar med Mucho Athletics som till slut fått ett bra spår (har haft 5,11,9,10,4) och står lite på tur då vi medvetet kört snällt med honom för att bygga upp självförtroendet då det har varit lite sämre och han blivit fast för länge men spurtat vasst. Känns lite som det är hans tur nu även om jag inte har nån koll på motståndarna.

Sen gjorde det ju inget att Brenna fick spår 3 på Kalmars midsommar-V75 på söndag, bra kusk fick vi också, Oskar J Andersson känns spännande. Lärlingarna i stallet har inte kört tillräckligt med lopp för att få köra på V75, så det är därför vi får rekrytera externt. Brennas senaste lopp har jag skrivit om i tidigare inlägg, efter en snabb titt kan jag konstatera att det inte blir någon lätt uppgift, men är hon som senast och även kusken är på topp är vi helt klart med och gör upp om det. Mycket spännande vecka! Vi ska ju innan V75 på söndag också hinna med Hazel i Breeders på Rättvik och Smilla på Lindesberg under lördagen. Vi får se Sverige iaf.