Vi har en spännande midsommar framför oss med 3 hästar till start och har lyckats med bedriften att sprida ut dom på lika många banor.

Karin kör Leonas Smilla på lindesberg midsommardagen. Smilla har sett riktigt läcker ut i träningen en tid och känts väldigt stark inför comebacken. Jag ville gå ut direkt i diamantsto försök men poängen räckte inte och då får Karin chansen istället. Hon bör räcka ganska långt även om formen är lite diffus, fin travare som Karin vunnit med förut.

Hazelmere får åka ytterligare några mil norrut för att delta i Breeder´s Crown försök. Var ju ruggigt fin senast på 14,0/2140 volt elitloppshelgen, vi bestämde oss då för att sikta på att ha henne på topp till stochampionatskvalen och därför har hon fått en lite lugnare period. Blir i princip samma upplägg som inför senast och vi har fått ett bra läge. Huvudmålet är att vara bland de 5 för att därigenom kvala in till Breeder´s semifanalen.
Hon har känts fin hemma, så helt borta är hon nog inte. Är nerstruken till spår 4 och det går inte att klaga på, hon har bara haft framspår bakom bilen en gång för ett år sen och då öppnade hon hyfsat.
Blir första övernattningen, får se hur hon klarar det, tycker hon är så bra så hon ska med på kupongen. Men då det är första övernattningen och hon är en orolig själ får vi ta detta som ett test.

Brenna har fått fint läge på V75 som avgörs på Kalmar under söndagen. Verkar ha tagit senaste loppet bra och verkar ha full form. Tycker att det som väntat är tufft emot men Brenna visade så pass mycket senast att jag ändå tycker vi ska räknas väldigt tidigt. Med bra flyt tror jag vi är med och gör upp om det. Är en ganska allround häst och jag kommer inte ge några körorder, det blir bara fel då, taktiken är upp till kusken. Hon går bra i dödens men tror det blir svårt att vinna därifrån. Får hon en bra position tror jag hennes spurt kommer bita bra. Är hon lika lugn i volten som senast kan hon t.o.m. ta ledningen och det vore mycket intressant!

Sen startar vi Flash och Barbro på måndag. Flash är en häst lika talangfull som Kaiser som debuterade i måndags. Har krånglat med tänderna på honom och han har inte kunnat tillgodogöra sig maten. Nu är han bra igen och kan nog segerstrida direkt om motståndet är av normal klass. Blev ett smygläge, 8, och vi får ge honom ett lopp i ryggar vilket passar bra för hans utveckling och jag kör gärna snällt i början av karriären för att bygga psyket.

Barbro fick det alldeles för tufft senast och den starten glömmer vi. Björn Goop kör nu och fick spår 2 bakom bilen, fina förutsättningar. Hon är dock inte så speedig, blir det rejäl överpace kan hon duga men jag tror det är en platschans i första hand.

Kategorier: Stallsnack