Det blev en härlig tripp till Solvalla med Global Unspoked och nyförvärvet Jas.

Global Unspoked gjorde en mycket positiv comeback som tvåa på mantorp då han spurtade väldigt vasst efter en smygresa. Kändes då att han verkligen ville mosa motståndarna när vi vred på, vi har varit lite osäkra på den biten även om han ofta avslutat bra.

Nu blev det andra förutsättningar med spår 5 på tillägg på Solvalla och för första gången kom han inte iväg så snabbt som han brukar utan vi blev hängande i tredjespår i första kurvan. Isco Boko som satt i ledningen hade 5 galopper i rad och därför ville jag testa att trycka till denne i förhoppningen att denne skulle fela. När andrahandsfavoriten nu höll sig i trav kändes det som att det var lite kört för vår del efter en dryg inledning och en speed på första långsidan. Men ”Spiken” slappnade av direkt och tog en lugn dödens fram tills att jag begärde lite extra av honom i sista sväng. 100 kvar såg jag att Joe Martini fick luckan och kom farandes ruggigt fort. Spiken var dock med på noterna och krigade som en tiger och höll undan med en dryg nos. Fantastiskt bra gjort och det var extra kul med flera ägare på plats. En av de närvarande är så gott som alltid på plats på Solvalla medans en annan har en bra bit att åka men var i Stockholm just denna dag, så det var en beställning sen en månad tillbaka att ha formen på topp just denna dag.

60 000 i förstapris gladde såklart, men allra mest den fina prestationen och kämpaglöden Spiken visade upp mot riktigt bra motstånd. Härligt.

I loppet innan gjorde Jas en positiv debut. Jag testade honom barfota i värmningen och var väldigt nöjd och hm blev också lite upphaussad efter värmningen.

Vi fick rygg ledaren men direkt när vi fick rygg kändes han spänd och inte all lika effektiv, inget han visat i träning men det är lite annat i sulky och med tävlingsnerver. Kändes som att vi hade lite segerkrafter men han var nära att fela hela vägen och när jag lyfte ut honom var det så nära att jag fick inrikta mig på att hålla honom i trav, vilket resulterade i en fjärdeplats på nytt rekord. Vi får ändra lite utrustning till nästa gång, väldigt positiv debut som sagt. Det är en fantastiskt trevlig häst som jag hoppas och tror att vi får mycket glädje av framöver.

Kategorier: Stallsnack