På söndag blir det riktigt spännande då Spiken (Global Unspoked) ska ut i semifinal i Breeders Crown. Lopp 5 V75-1 och vi har dessutom begåvats med spår 1. Senast i St Leger slog han sig på ett framknä och tappade ett par längder i sista sväng. Han kom tillbaka väldigt starkt över upploppet och var inte långt från andraplatsen och gick dessutom under världsrekordet som vinnaren gick i detta lopp (14,0 för fyraåringar över 3000m)med 13,8 då han stod 20m bakom vinnaren i starten.

Det var märkligt att han slog sig på framknät, det har han inte gjort förut och enda förklaringen jag har är att doseringen är brantare på Åby jämfört med Kalmar och Färjestad som vi tävlat på innan. Vi har provat att tejpa knäna i träningen och det har funkat bra. Känns det rätt i värmningen går han så i loppet. Tyvärr kom han inte med i Breeders-försöket på Axevalla så det blir lite längre mellan starterna nu, därmed lite osäker form, han har iaf tränat bra och vi kör det som går och hoppas på att få ledningen/vinnarhålet/tredje invändigt, då ligger en finalplats absolut inom räckhåll.

Stallet börjar rulla igång.

5 till start förra veckan.

Penny Lane T.B gjorde första starten för mig i söndags på Sundbyholm. Det blev en perfekt comeback då hon från tillägg blev fast i mål som fyra, hade varit intressant med lite flyt på bortre långsidan så kanske vi t.o.m kunnat vinna, positiv debut hursomhelst.

4 anmälda på mantorp I torsdags.

Sami gjorde comeback, öppnade bra och jag blev lite för sugen och släppte av honom lite och då felade han. Gjorde en ok upphämtning men jag hade velat se lite mer där.

Camana tog över 400kvar efter att ha klivit fram i dödens 1200kvar.

Höll helt ok som fyra. Väldigt grön, springer och vinglar och tvekar på vad hon ska göra, kommer bli riktigt bra så småningom tror jag.

Dooleys var fin som trea, nog det bästa jag känt honom. Men var inte riktigt tränad för mer, fokus låg på att hålla honom smidig. Vi har bara tränat hemma och det är nog så att både Camana och Dooley kommer vara förbättrade till nästa start. Vi har ett lite nytt träningsupplägg och vi får nog trycka till ytterligare när det är lite längre mellan starterna. Båda var dock helt ok.

Braken slår ju en hel del med huvudet när han har tråkigt, nu lyckades han knocka den stackars ryttaren som försökte fortsätta, men det gick inte då det var rejält med näsblod tyvärr och vi fick stryka. Otur men oxå tämligen pinsamt. Braken går det dock ingen nöd på och han ska ut så fort vi hittar lämpligt lopp.

Kategorier: Stallsnack