Nu rullar vi mot kalmar där Dooley startar på V75.
Han kommer från en imponerande seger på GS75 för 13 dagar sedan.  Då var han helt enkelt grym och krossade helt enkelt motståndet, därför är han i dagsläget andrastreckad med liten marginal.

Foto: Magnus Strömsten

Kim Eriksson svingar sina långa ben upp i vagnen denna gång då jag är avstängd, han är ju väldigt vass och har kört Dooley tidigare och då kom de väl överens.  Tanken att stå vid sidan dyker ändå upp då och då, men det är upp till ägarna att bestämma, finns både för och nackdelar med det, viktigaste för mig är att köra hästarna i början då man får mycket info i loppet om vad som behöver ändras i träning/skoning etc för att utveckla hästen.
Nu har vi spår 5, inte optimalt och kanske det spåret han kan ha störst galopprisk eftersom han kan ta i lite för mkt när springspåren kommer bakifrån, men hittills har han skött sig i volten.  Enda gången han galopperat i volten är på nyårsafton, men den tar jag på mig, släppte iväg honom för mycket och det klarade han inte.
Körordern blir att hålla honom på bettet, i övrigt får Kim lägga upp det som han vill.  Vinsterna har tagits efter offensiva upplägg, men jag tror att han kan vinna bakifrån också.
Motstånd saknas såklart inte, favoriten The Real Star känns tuffast, men vi har ett par andra svårslagna rackare på tillägg, på startvolten har vi 1 och kanske särskilt 6 som man kan tänka sig svarar ledningen och inte blir helt lätta att tas med.
Det blir vanlig vagn denna gång, det var första med jänkare senast.  Han kommer nog kunna gå med jänkaren i volt framöver, men från spår 5 får den vara kvar hemma.
Tilläggas kan att han funkade bra med brodd runt om senast, så det är nog närmast en fördel om det skulle krävas.

Foto: Magnus Strömsten

På måndag har vi Camana till start i lopp 5, V64-2.
Hon skulle ha startat på Örebros GS75 i söndags, men banan var det överlägset sämsta jag varit med om och vi strök och åkte hem efter värmningen.  Väldigt märkligt att inte ännu fler strök eller att tävlingarna ställdes in, skaderisken för hästarna var stor då det var is på rakorna och 20cm löst grus/snö i kurvorna.  Rimmar illa med djurskyddet, vi fick iaf inte startförbud eftersom banan var tveksam och kunde anmäla till nytt lopp direkt.
Nu fick vi bakspår i ett halvtufft gäng men Camana har sett smått fantastisk ut i veckan, så möjligheten finns att polletten trillat ner, då är det en väldigt fin häst, men hittills har hon mest sprungit och vinglat omkring utan att ha en aning om vad tävling är.  Hon får tiden hon behöver, positivt eftersom hon visade heta tendenser i våras.

Innan tävlingarna ska vi visa upp Universe Broline för några som är intresserade av att köpa andelar i henne, hon tränar ruggigt bra, och jag blir inte förvånad om hon kommer till start en bit innan planerat.

Cassius ska äntligen kvala, han har haft otur och fick en mystisk varböld i somras som vi fick operera och han tappade mycket på det.
Nu har han tränat bra en tid och var väldigt fin i ett snabbjobb ihop med Catwalk i måndags, ska bli kul på måndag, några tålmodiga ägare på plats .  Spännande också med Catwalk som fick fortsätta 500m till, känns bra och verkar som halsoperationen gjort nytta även om jag valde att vänta lite med att starta, lite mer tryck vill vi ha i henne.  Det handlar ju om en mycket fin häst som dock hade halsproblem hela tiden förra året, hoppas operationen har löst det.

Kategorier: Stallsnack