Nu är vi på väg mot Momarken där Dooley startar i V75-1, vi laddar för fullt, jag studerar norsk voltestart och Dooley tuggar hö, eller kastar runt hö i alla fall.
Det ska bli spännande, han har tränat helt ok efter senaste starten då han gjorde comeback på V75 efter 6 veckors tävlingsfrånvaro. Fast med allt sparat då över aktuella 3140, vilket var väldigt positivt ur flera aspekter. Dels var det fint att ge honom ett snällt lopp efter att han gick i dödens starten innan då han dessutom var sjuk, dels fick vi kvitto på att det går att få honom i bra form direkt utan lopp i kroppen. Kan vara mkt värdefullt i framtida matchning då man kan välja bort ett slitsamt lopp i kroppen inför en huvuduppgift även om 10-20dgr nog är idealsikt för honom.

Nu har vi spår 6 i norsk voltstart vilket är lite annorlunda, inte lika fördelaktigt som 6 I Sverige. Vi hoppas att han har en bra dag och att jag kan skicka iväg honom mot ledningen direkt, då har vi bra chans. Kommer Moruga till tät tänker jag såhär på förhand att det kan vara fördelaktigt att köra lite för ledning tidigt då han varit väldigt osäker. Dock klarat sig bra när Ludde kört, vi får se, så är grundtanken i alla fall. Av övriga ser det ut att vara 3 Soros Kronos som är intresserade av att svara. Drömscenariot är att Moruga får aktionsproblem, 5 tar tät och släpper till oss.

I vårt stall har vi som en del i vårt koncept att även små ägare, även de som ”bara” äger 5% i en häst ska behandlas som de viktiga kunder de är, få del av information, ställa frågor, komma och hälsa på/fika både på tävlingsdagar och i vardagen, och få information varje gång vi har något intressant att delge, en häst som är ”klar” inför en start, värmer som en kanon, eller tvärtom, verkar formlös i en värmning. Både det och information om andelshästar har vi en uppskattad sms-tjänst för.
Denna VIP ger vi av flera anledningar:
-Det måste vara roligt att ha häst, och det ska vara särskilt roligt att ha häst hos oss.
-Stortränare lockar många, vi kan behandla en 5% ägare som en som äger en häst själv hos en stortränare, fördel med att vara i ett litet stall.
-En ägare som Erik (se artikeln från Travronden om dagens start) som nu har 2 hästar hos mig (Dooley och Yipeeiokiyeey) började med 5% i Leonas Kaiser, så rent företagsekonomiskt är det viktigt att behandla alla kunder som om de ägde 5 hästar.
-Själv vill jag ha ut något bra om jag lägger 700kr på något, man måste ha respekt för folks pengar.
-Vi tycker om att ha hästägare som kommer och hälsar på, vid framgångar är det kul att dela glädjen, och det är oerhört tillfredställande att se kunder som får glädje av sitt hästägande, det är i första hand en upplevelse vi säljer.

För övrigt kul att travronden gått över till mer artiklar, för några år sedan kändes det som en ren speltidning, konkurrens är bra, och konkurrensen från sulkysport verkar ha lett till att man satsat på oss som är mer intresserade av sporten än spelet.

Lite uppmjukning innan resan nu på morgonen

Kategorier: Stallsnack