Vi hade 3 hästar till start på Vaggeryd och samtliga presterade bra. Bäst gick det för Leonas Kaiser som ännu inte gjort något dåligt lopp och levererade fullt ut denna gång. Kaiser öppnade bra och vi körde oss till ledningen i första sväng. Efter långsamma 21 första varvet ökade vi tempot och varvade på 18,8. Stefan Persson försökte sig på en kupp och lyckades nästan snuva Kaiser, som är lite valpig och trög fortfarande, på ledningen. Det blev körning hela sista varvet och Kaiser fick sträcka på sig rejält för att hålla undan. 14,8 sista varvet i bra stil och Kaiser går en ljus framtid till mötes.
Vi har gått igenom honom nu efter de 4 lopp han gjort och han har klarat sig mycket bra. Vi har inte bestämt om han ska få en träningsperiod eller starta på, angenäma bekymmer att klura på.
Vaggeryds bana tycker jag är väldigt mycket bättre i år, både bättre fäste och skonsammare underlag, något som jag lägger vikt på när jag matchar hästarna.

Liza gjorde en bra comeback, gjorde det starkt som femma. Har krånglat med lite infektioner i år, men hon är inte sliten i benen och jag hoppas hon får en bra höst. Hon har ju mycket pengar på sig och slår ihop en hel del, men kämpar alltid bra. Startar igen på tisdag och är förhoppningsvis ännu bättre med loppet i kroppen, fick ett perfekt spår 2 bakom bilen.

Flash blev utsvarad av en 80-oddsare trots att jag tryckte på ganska rejält, sedan tyckte jag inte att vi kunde ta rygg på den och Flash fick gå i dödens. Det blev för tufft med den speeden tidigt i loppet över lång distans och han höll bra som trea. Lite högre krav har jag ändå på honom men det är nog så att hans problem med tänderna som ledde till att han tappade vikt satt ner honom mer än jag trott och vi kanske får sänka kraven på honom ett tag. Han fungerade bra i travet och känns fin även efteråt, vi får se hur han utvecklas och låta honom komma i sin egen takt. Han kan bättre, men vi får ha lite tålamod.

Mucho gör Liza sällskap till Eskils på tisdag. Han hade ju en liten pollenreaktion och fick strykas inför en tilltänkt start för några veckor sedan. Han har tränat starkt nu och är otroligt löpsugen, vilket är väldigt glädjande då han verkligen hatade att träna i början. Nu är han lite uppanmäld i ett 4-åringslopp som jag ärligt talat trodde skulle bli betydligt mer ihåligt. Vi får smyga lite och se hur många vi kan plocka till slut.