Usain, Foto Magnus Strömsten

Usain, Foto Magnus Strömsten

Usain fick en ganska bra start och vi var tidigt framme, fick lite småsvar vilket inte är Usse emot, tog över ledningen e 800m och körde lite på knock även om vi vilade några hundra meter mitt i.  Lätt seger och det är fantastiskt vilken utveckling det är i hästen.  Nu har han öppnat riktigt bra 2 gånger i rad.  Varje svaghet han har blir han bättre på.  Känns också som att skor inte missgynnar honom alls, så det blir nog fler segrar under vintern, får se hur länge han håller formen och känns fräsch.  Än så länge känns han mest bättre hela tiden.

 

Jean, Foto MAgnus Strömsten

Jean, Foto Magnus Strömsten

Janne kändes inte helt bekväm med brodden i värmningen, men kunde lägga mycket mark under sig.  Fungerade fint i loppet, var oväntat ”otrög” för att vara Janne, från spår 7 på tillägg även han, fick vi andra ut och kunde sedan svepa till ledningen på sista långsidan och sedan var han aldrig hotad.   Ovanligt bra comeback alltså och det blir intressant att se hur han tar loppet, slipper vi strul så finns det lite utveckling i den rejäla killen.
Han är lite rolig, ungefär var 40e meter när han kommit först ställer han frågan ”ska vi inte sluta nu?”,  tar sen i lite, påpekar sen att vi sprungit väldigt långt och att alla andra inte verkar vilja vara med längre…  Ser därför kanske lite konstigt ut när man måste påminna honom hela tiden trots ett par längders ledning.

Segrar är såklart väldigt roligt, men frågan är om det inte var en andra-och en tredjeplats som gladde allra mest.

Jannes lillasyster Eponine var väldigt positiv i första starten för oss.  Hon tog ledningen men jag valde att släppa direkt.  Jag ville ge henne ett rygglopp dels för att jag kände lite hetta inombords på henne, dels för att jag var osäker på formen.  Hon hade inte så tuffa jobb i sig, 30 3000m var det tuffaste.   Den fina spurten till andraplatsen lovade väldigt gott och det ska bli väldigt spännande i nästa start.  Slående likheter både fysiskt och psykiskt med sin syster, hedersmercan Cosette Pontmercy.
För övrigt så är syskonskarans något udda namn sammanflätade i en röd tråd, Cosette Pontmercy, Jean Valjean och Eponine Thenardier figurerar alla i Les Miserables.  Fortsätter det som jag hoppats är det nästan krav på att vi går på musikalen.  Filmen från förra året är inköpt av denna anledning, musikal på film är dock något svårsmält, så än så länge är den inplastad.

Kaiser svarade även han för en positiv comeback vilket var oerhört glädjande.  Han gjorde ett riktigt bra lopp efter att ha fått runda fältet i tredjespår sista 700.  Kastrationen verkar än så länge ha gjort susen, väldigt lugn och fin hela kvällen.  Nu får vi både hoppas och jobba på att det håller i sig.

Flash var den enda som plumpade, tog i lite för mycket från start och det fanns det helt enkelt inte fäste till.  Oundviklig g och den här gången kunde hn inte ställa sig direkt, retligt, men vi får vara nöjda med 80 procentig utdelning.  Att de andra var bra hjälper dock inte Flash ägare det minsta.
Sammantaget dock en kanondag!